"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." (Hippokratész)
Hitelt érdemlő tanulmányokból tudjuk, hogy 1960-as évektől napjainkig az élelmiszerekben drasztikusan megváltozott a mikroelemek és vitaminok mennyisége. A karotinoidok 50 %-kal, az E-vitamin 60 %-kal, a B12-vitamin pedig 90 % -kal csökkent! Egy 1985-ben végzett felmérés adataival összehasonlítva, a zöldségek-gyümölcsök vitamin- és ásványianyag-tartalma mintegy hetven-nyolcvan százalékkal csökkent: A régebbi mérés szerint például egy átlagos súlyú alma C-vitamin tartalma 5 milligramm volt, most ugyanez az érték mindössze 1 milligramm. A brokkoli kalciumtartalma 100 milligrammról 35-re csökkent. Kimosódtak a talaj kalcium-, magnézium-, vas-, mangán-, és réztartalékai (1966-1990-ig a búza, a répafélék és a burgonya esetében 50%-ra csökkent a vastartalom), ebből következik, hogy nincs a növényekben és állatokban elegendő ásványianyag.
Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a "Továbbküldenéd" másoknak
elérhetőségeim:
e-mail: zelnikimre@gmail.com
Tel.: 70-417-7007
skype.Zelnik.Imre
A honlap fejlesztés alatt áll!